Tiewai

TIEWAI is geen onbekende in het Vlaamse raplandschap. Hij maakte van Genk een hiphopstad om rekening mee te houden en werd dan ook snel een van de acts van het bekende label Eigen Makelij. Zo kwam in 2012 zijn debuutalbum ‘Ilawo’ uit, waarmee hij hoge ogen gooide in binnen- en buitenland.

Na enkele jaren reizen kwam hij in 2014 met zijn EP ‘Tabula Rasa’ naar buiten en stond hiermee onder andere op Pukkelpop en Crammerock. In 2019 bracht hij enkele singles uit en speelde hij de Marquee van Pukkelpop 2019 plat met het gelegenheidscollectief ‘Goeie Jongens’. Midden oktober 2019 verscheen dan uiteindelijk het album ‘Winterslag Miljonair’, wat op erg goede reacties mocht rekenen.

Tiewai zit niet stil: hij is ondertussen bezig aan een nieuwe plaat, die gepland staat voor december 2020. Begin september kwam hiervan de eerste single uit: ‘Minchia wa een tijd’ met niemand minder dan Zwangere Guy. Ook de opvolger ‘Mentale Grootverdieners’ mocht rekenen op erg positieve reacties, playlists en airplay. Op 4 december 2020 komt dan ook het langverwachte album ‘Stickies & Samples’ uit.

Bookings: arnaud@goeiejongens.be